Kis tűzoltók nagy játéka!

Herdlicska Péter

ötletgazda, tulajdonos

Herdlicska Péter vagyok. Apuka, férj, vezető, és közben jó adag élet és játékkedvvel megáldott kellően infantilis felnőtt.  Az én fejemből pattant ki egy szép napon, hogy vegyek egy tűzoltóautót, a többi már történelem. Alább olvashatod Rozinak a tűzoltóautónak és a tuzoltoplacc.hu családi vállalkozásnak a rövid történetét.

Nagyot álmodni!

Egy nyugdíjas tűzoltóautó és 
Peti bácsi a parancsnok
Rozi egy nyugdíjas tűzoltóautó, ami 1988 decemberében állt szolgálatba egy festői környezetben lévő alsó-ausztriai városkában, Lichtenau im Waldviertel-ben. Az autót eredetileg a Volkswagen AG gyártotta, de valódi tűzoltóautót a Rosenbauer International AG varázsolt belőle, miután az osztrák kisváros tűzoltóságának egyedi megrendelése alapján megalkották a hegyi, műszaki mentő (szer) kialakítását, megjelenését. A szerkocsi 2016-ig aktívan vett részt a mentésekben. 

Tekintettel a felszereltségére jellemzően balesetek műszaki mentésében, viharkárok elhárításában és hegyi mentésekben vett részt.
A tűzoltóautó Gödöllőre 2016 karácsonyán került a fa alá mindenki, de főleg a gyerekek legnagyobb örömére. 

Soma, a kisfiam, gyorsan rászokott, hogy a szülinapi bulikra, az ovis, majd iskolai gyereknapra apa vigye, lehetőleg a tűzoltóautóval. Rövid úton be kellett látnom, ha a családban van egy tűzoltóautó, akkor mindig kellemesen zajos lesz a ház és az udvar a gyerekzsivajtól. Ha utazunk vele, akkor amint megállunk, gyerekek és szüleik veszik körül az autót, és mindig rá kell szánni néhány percet, hogy kicsit beülhessenek, megnézhessék közelebbről és belülről is. Szinte mindig borítékolható a fülig érő mosoly.
Ezt követően egyre gyakrabban érkezett megkeresés, hogy ott tudnék-e lenni a tűzoltóautóval barátaink, ismerőseink gyerekének a szülinapján vagy egyéb rendezvényeken.
Így aztán megszületett az újabb ötlet, hogy tárjuk ki a lehetőségek kapuját és legyen elérhető minden gyerek és a szó jó értelmében kellően infantilis felnőtt számára a tűzoltóautós élmény.  

Megkerestem egy katasztfófavédelmis jóbarátomat, aki egy hivatásos tűzoltóság parancsnoka és a segítségével kidolgoztunk egy kicsiknek és nagyobbaknak is élvezhető tűzbiztonsági és tűzvédelmi oktató játékot és kitaláltuk a játékos tűzoltógyakorlatokat is. 
Adatvédelmi szabályzat
weboldal: lovacsigabi.hu